Over Aloha From Hawaii

Op 16 augustus 2017 is het precies 40 jaar geleden dat de muziekwereld stil stond. Elvis overleed plotseling op zijn landgoed Graceland in Memphis. Jaarlijks herdenken fans uit de gehele wereld deze dag. Wie ooit in de gelukkige omstandigheid is geweest om deze dag in Memphis te beleven weet hoe onvergetelijk en indrukwekkend dit is, met aan de vooravond van 16 augustus de jaarlijkse Candelight op Elvis landgoed Graceland. De verwachtingen voor 2017 zijn hoog gespannen. Elvis Presley Enterprises maakt zich nu al op voor dit bijzondere herdenkingsjaar. 40 jaar later zal niet ongemerkt voorbij gaan. In augustus 2017 reizen ook wij weer naar Memphis en jij kunt daar bij zijn.

Deze rei sluiten we af op Hawaii: Elvis' favoriete vakantiebestemming, waar hij in 1977 ook zijn allerlaatste vakantie heeft doorgebracht. Elvis nam er enkele films op: ‘Blue Hawaii’, ‘Girls Girls Girls’ en ‘Paradise, Hawaiian Style’. Maar ook ‘Aloha From Hawaii’ werd hier opgenomen.

De ultieme vakantie op het fantastische Hawaii, waar de witte stranden op je wachten en de palmbomen wuiven!

Bestemmingen

Bestemming Van Tot
Memphis 10-08-2017 18-08-2017
Hawaii - Honolulu 17-08-2017 25-08-2017

Memphis

DATUM:
10-08-2017 - 18-08-2017

Muziekliefhebbers van over de hele wereld vliegen naar Memphis: de stad waar blues en rock-‘n-roll groot zijn geworden. Alles in Memphis draait om muziek. Je loopt hier door Beale Street, waar Elvis Presley, W.C. Handy en Johnny Cash veel tijd doorbrachten en bezoekt Graceland, het landgoed van Elvis. Na het Witte Huis is Graceland het meest bezochte huis in Amerika. Je ziet hoe Elvis Presley leefde, leert meer over zijn baanbrekende muziek en bezoekt zijn graf. Het huis van de King of rock-’n-roll is een bedevaartsoord voor fans. Een bezoek aan Beale Street is zeker de moeite waard, de ‘geboorteplaats van de blues’, ooit de plaats waar honky tonk muzikanten optraden in de vele kroegen die de straat rijk is. Nog steeds swingt Beale er iedere avond op los.

Hawaii - Honolulu

DATUM:
17-08-2017 - 25-08-2017

Elvis hield van Hawaii. Hij nam er dan ook enkele films op: ‘Blue Hawaii’, ‘Girls Girls Girls’ en ‘Paradise, Hawaiian Style’. Maar ook ‘Aloha From Hawaii’ werd hier opgenomen. De ultieme vakantie op het fantastische Hawaii, waar de witte stranden op je wachten en de palmbomen wuiven! Tijdens je verblijf kun je een bezoek brengen aan Pearl Harbor of aan Diamond Head, een oude vulkaankrater vlakbij het beroemde Waikiki Beach. Als je van snorkelen houdt, dan kunnen wij je de wereldberoemde Hanauma Bay, een Nationaal Park onder water, zeker aanraden! Hier kom je de meest zeldzaamste vissen tegen.

Het allerbekendste concert van Elvis is de show ‘Aloha From Hawaii’ uit 1973. Meer dan één miljard mensen keken naar dit concert, dat via satelliet vanuit het Honolulu Center de wereld werd rondgestuurd. Het originele gebouw bestaat nog steeds, alsook het standbeeld van Elvis dat aan deze muzikale mijlpaal herinnert. Bezoek verder de locatie waar ‘Paradise Hawaiian Style’ werd opgenomen, of geniet van een onvergetelijke cocktail aan het strand.